Het is altijd een klein feestje thuis wanneer ik dit bananenbrood in de oven schuif. Het lukt altijd. Je kunt er volop mee variëren.
De variant op de foto is met volkorenmeel en rozijntjes. Bak je met bloem of gemalen havermout dan wordt het eindresultaat iets lichter en luchtiger.

Ingrediënten
- 4 eieren
- 3 grote overrijpe bananen
- 100 gram ongezouten walnoten, amandelen of notenmix
- 100 gram (volkoren) meel, patentbloem of gemalen havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- snuf zout
- smaakmaker zoals kaneel, vanille essence, koekkruiden, flav drops, geraspte sinasappelschil
- 100 gram bosbessen, rozijnen of stukjes pure chocolade
Spullen
Bakpapier, klein cake blik, beslagkom, spatel, staafmixer, hakmolen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet alle ingrediënten en spullen klaar.
Pel de bananen en breek de eieren. Pureer ze glad met de staafmixer.
Voeg zout, bakpoeder, baking soda en een smaakmaker toe. Roer.
Hak de noten in de hakmolen zo fijn als grof meel.
Spatel nu het granen- en notenmeel er door.
Voeg het fruit of de chocolade toe. Roer.
Bekleed een klein cakeblik met bakpapier en bak het bananenbrood in ca. 60 minuten goudbruin en gaar.
Check met een prikker of er deeg aan blijft plakken. Als je op de achterkant van het brood klopt, moet je een zacht ,'hol' geluid horen.
Voedingswaarde
KCAL 221
Vetten 16 gram
Koolhydraten 23 gram
Eiwitten 22 gram
Reactie plaatsen
Reacties