Zeg jij pasen, dan denk ik aan eieren. Vooral aan mega gezonde kippeneitjes natuurlijk. Lekker en ook nog eens vol proteine en gezonde vetten. En omdat het bijna Pasen is, krijg jij mijn favoriete eierrecept kado. Herstellen van je work-out of gewoon genieten met een feestelijk voorjaarstintje😉
Dit gerecht staat elk jaar met Pasen bij ons op tafel tijdens de brunch.
Ben je aan het opletten? Bedenk dan van te voren wat je gaat eten en houd ruimte voor iets lekkers. Dit wordt mijn bewuste keuze tijdens de paasbrunch.
Ik wens jullie allemaal hele fijne paasdagen toe!

Ingredienten voor 8 sneetjes
8 gekookte eitjes
30 gram margarine
30 gram bloem
250 ml magere melk
2 plakken beenham (optioneel)
afgestreken theelepel kerriepoeder
snuf zout
8 sneetjes lekker volkorenbrood
80 gram geraspte 30 + kaas (8 eetlepels)
bieslook (garnering)
verse zwarte peper (optioneel)
Zo maak je het
Kook 8 eitjes in 10 minuten hard en spoel ze af in koud water. Pel de eitjes en ze snijd doormidden en dan in plakjes. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onder warmte), (hete lucht 180 graden).
Smelt de margarine en kerrie in een pannetje en voeg daarna de bloem toe. De smaak van kruiden komt beter tot zijn recht als je ze aanbakt. Roer met een vork tot alle bloem door de margarine is opgenomen. Het lijkt nu op een kruimeldeeg. Bak de grote kruimels kort. Blijf goed roeren. Voeg een beetje melk toe en roer tot de melk is opgenomen. Ga zo door. Voeg steeds een beetje melk toe. Blijf goed roeren tot je een saus hebt die zo dik is als yoghurt. Wanneer het vloeibaar begint te worden pak je snel een garde om te roeren. Breng op smaak met zout. Voeg de eieren en eventueel de ham toe. Laat de eierragout iets afkoelen.
Smeer de ragout op een volkoren boterham. En verdeel de geraspte kaas er over.
Heb je een oven met boven en onder warmte? Kies deze stand. Rooster het brood en gratineer de kaas in ca. 10 minuten. Heb je een hete lucht oven? Bak de boterhammen dan ca. 10 minuten op 180 graden.
Presenteer op een leuk bordje en garneer eventueel met bieslook en verse peper.
Smakelijk!
Voedingswaarde per snee
Kcal 221
Vetten 16 gram
Koolhydraten 23 gram
Eiwit 22 gram
Reactie plaatsen
Reacties